Webatelier assortiment2017-04-12T11:33:42+00:00

product-type overgordijnen

Gordijnen

Gordijnen houden licht tegen, bieden privacy en kunnen isoleren. En natuurlijk brengen ze sfeer in je huis. Als je je (slaap)kamers extra wilt verduisteren, dan is een gordijn van verduisterende stof een goede keuze. Verduisteringsstoffen zijn in 3 lagen geweven, wat de stof van de gordijnen extra dicht maakt.

Enkele plooi

Een enkele plooi wordt vaak toegepast bij stoffen met een opvallend patroon of een lengtestreep. Het patroon blijft dan mooi zichtbaar, want het gordijn hangt strakker. Ook wanneer een stof dikker is, zoals een aantal verduisterende stoffen, adviseert Content gordijnenateliers een enkele plooi.

Dubbele plooi

Een dubbele plooi oogt luxer dan een enkele plooi.
Een gordijn met een dubbele plooi hangt over het algemeen ook mooier in de plooi, omdat er meer stof in verwerkt zit. Hoe soepeler de stof, hoe mooier het gordijn hangt.

Rimpelband

Bij Rimpelband afwerking wordt aan de bovenkant van de gordijnen rimpelband gestikt.
Door het aantrekken van de touwtjes die in het band zitten, kun je de gordijnen naar eigen wens plooien.

Gevoerde gordijnen

Gevoerde gordijnen geven je interieur een luxere uitstraling. Ze verduisteren beter, zorgen voor isolatie en dempen geluid.
Ook verkleuren ze minder snel, zeker bij gebruik van natuurlijke garens zoals katoen en linnen.

product-type ringgordijnen

Ringengordijn

Gordijnen met zeilringen vallen prachtig. De gordijnen plooien mooi omdat de stof om en om naar voor en naar achter om de roede heen vouwt. Daarbij nemen de gordijnen minder ruimte in aan de zijkanten van het raam als ze opengeschoven zijn. De ringen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, in 25 en 40 mm doorsnede.

product-type lusgordijnen

Lussengordijn

Gordijnen met lussen hebben een wat speelsere uitstraling en brengen veel sfeer in huis.

product-type coupage

Coupage

Wil je zelf gordijnen maken? Of bijvoorbeeld bijpassende kussenhoezen? Bij ons kun je ook een knipstuk bestellen.

product-type vitrage

Vitrage/Inbetweens

Vitrages en inbetweens zijn in verschillende stijlen en dessins verkrijgbaar. Vitrages zijn transparant en ze zijn verkrijgbaar in uni (effen) kleuren of met een dessin. Overdag is er geen inkijk van buitenaf, ’s avond zijn vanaf  buiten wel schaduwen te zien.

Inbetweens zijn half transparant.
Met inbetweens heb je minder inkijk dan met vitrages.
De meeste vitrages en inbetweens zijn kamerhoog en bestaan uit één stuk, zodat er geen naden zijn.

product-type kamerhoog

Kamerhoog

Gordijnen van kamerhoog stoffen bestaan uit één stuk, zodat er geen naden zijn.

product-type vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Met een vouwgordijn krijgt jouw interieur een strakke en moderne uitstraling. Vouwgordijnen zijn er in uni (effen) stoffen en stoffen met een dessin. Voor extra verduistering kun je kiezen voor een gevoerd vouwgordijn

Content gordijnenateliers

Content Gordijnenateliers is meer dan 30 jaar geleden opgericht in Wormerveer. Ed Constant was als woninginrichter ontevreden over de confectiemogelijkheden van gordijnen, en ging hier zelf mee aan de slag.

Inmiddels mogen we met circa 250 medewerkers en een zeer modern machinepark dagelijks voor diverse klanten gordijnen confectioneren. Met onze zes productielijnen in Nederland en in Polen hebben we oneindig veel mogelijkheden gecreëerd.

Producten & Diensten

Op zoek naar een confectieatelier dat met kennis en passie uw gordijnen op maat levert?

We zijn in staat om alle soorten stoffen, in verschillende kleuren, maten en dessins te verwerken tot een kwaliteitsproduct voor alle ruimtes in huis.
Kijk voor voorbeelden en meer informatie bij ‘Overgordijnen & Vitrages’, ‘Vouwgordijnen’ en ‘Overigen’.

Gordijn Configurator

De gordijn configurator van Content Gordijnenateliers is een moderne webtool gebaseerd op de laatste technieken waaronder HTML5 en responsive design*.

Hierdoor is deze tool te gebruiken op een desktop, een tablet of op een touchscreen kiosk in uw filiaal. De configurator is nauw verbonden met het WebAtelier en daardoor kunnen we de configurator naadloos inpassen in uw bestaande logistieke- en betaalprocessen.